Това ще е поредната Нова година, на която няма да има

...
Това ще е поредната Нова година, на която няма да има
Коментари Харесай

Климатолог: Без сняг на Нова година, ще бъде топло и сухо |

Това ще е следващата Нова година, на която няма да има сняг - никакъв сняг. Ще има дъжд и ще бъде топло и изсъхнало, съобщи проф. Георги Рачев пред бТВ.

На 1 януари ще е топло в цяло Европа, даже в Москва ще е 0 градуса. Сибирската мечка избяга на север, добави той. По думите му в среднощ на Нова година в Хасково и Стара Загора можем да чакаме температури сред 12 и 15 градуса. 

Проф. Рачев изясни, че в последните години зимата е топла и " съвременна ", пролетта - също: Март и април са по-студени от нормалното. Миналата година през март имаше повече сняг в София, в сравнение с през целия сезон ". Според него до 6-7 януари температурите ще са позитивни в столицата. 

" Взривно започваме януари с температури над естественото ", безапелационен е той. По думите на климатолога има възможност за снежни валежи.

Проф. Георги Рачев добави, че сега времето в планината е рисково, изключително за хора, които не са екипирани: " На пистата е едно, само че в свободната планина е друго ". 

Във Варна и по Черноморието ще има превалявания, които ще продължат до новогодишната нощ. Ще бъде облачно и тъмно. Температурите на морето ще бъдат високи. В Северна България градусите ще паднат, само че още веднъж ще са над нулата, добави той. 

" Януари ще е малко по-хладен, с към половин градус под нулата. Въпреки това се обрисува зимата да е естествена и малко по-топла ", добави климатологът. 

Днес ще е безшумно и умерено. Валежите стопират, само че към момента ще са мокри пътищата, сподели още той.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР